På Skovsgaard er naturen centrum for alt, hvad vi laver. Vi vil skabe rum for at flere engagerer sig i naturen – og giver naturen plads. Når naturen får plads betaler den nemlig tilbage med en overflod af mangfoldighed og store oplevelser.

Det viser Jan Nielsen tydeligt gennem udstillingen på Skovsgaard. Man kan ikke andet end at blive betaget af de øjeblikke Jan fanger gennem linsen. Som nærskuddet af den jagende havørn, det vilde øjeblik, når isfuglen bryder vandoverfladen og mødet med en gøg på en gren.

Jan Nielsen er på mange måder eksemplet på alt det, vi står for her på Skovsgaard. Gennem sine mageløse billeder viser Jan sin store, dybe kærlighed til naturen, som ligger herude – men som mange af os glemmer eksisterer. Jan Nielsens fotos bringer os tættere på den pragt, den styrke – men også den næsten ufattelige kompleksitet, som naturen indeholder.

Jans udstilling er en lys, smuk og optimistisk historie om den enorme mangfoldighed vi får lov at opleve, hvis vi åbner vores hjerter og giver plads. Plads til nærhed, ydmyghed – og til naturen. Plads til alle de fantastiske arter, vi deler vores verden med.

Og på den måde indfanger Jans udstilling hele ånden for den vision vi har for skovsgaard. Vi vil genfortrylle naturen og give alle gæster den nærhed, som opstår når vi tilbringer tid i naturen.

Oplev Jans Nielsen enestående naturfotos på Skovsgaard frem til 1. oktober. Adgang fås via dagsbillet.

Foto: Jan Nielsen