Nat i naturen 14. oktober

10-18: Aktiviteter for hele familien i naturværkstedet

18:00: Velkommen til nat i naturen

18 til sent: Se på dyr i naturen

18:00 Sanseoplevelser i mørket

20:00 Sagn og skrøner fra Langeland

21.30: Oktobers stjernehimmel

24:00 Godnat i naturen

Bemærk, at overnatning skal bestilles på forhånd her: https://billetto.dk/e/nat-i-naturen-pa-skovsgaard-billetter-478842

Vi overholder naturligvis covid-19 restriktioner og der vil derfor være begrænsninger i deltagerantallet på nogle af aktiviteterne.

Frisk luft og masser af aktiviteter i naturen er på programmet, når Skovsgaard Gods igennem hele ugen i skolernes efterårsferie fra d. 10. oktober til d. 18. oktober byder på oplevelser for hele familien

Nat i naturen

Især natten mellem onsdag og torsdag, hvor Skovsgaard sammen med en række foreninger byder på NAT I NATUREN, er der helt særlige oplevelser på programmet:

Se på dyr i natten - Skovsgaard Naturformidling og DN-Langeland står klar:

  • Hør om flagermus og vær med til at lytte til deres færden med flagermusdetektor
  • Oplev nattens insekter, der lokkes til med lys og sukkerlokning
  • Hør om fuglenes træk og orientering – måske til lyden af fugle, der flyver over den mørke nattehimmel

Sanseoplevelser i mørket - Tør du mærke mørket? Oplev mørket og afprøv dine sanser. Her er udfordringer for både store og små, når Tullebølle Spejderne byder på aktiviteter i mørket.

Sagn og skrøner fra Langeland - Mørke nætter har givet inspiration til mange gode historier. Tag med på en gåtur i mørket og hør Frank Lundstrøm fortælle de gamle fortællinger, der har rod i Langelands fortid.

Oktobers stjernehimmel - Lær stjernebillederne at kende og hør Knud Pedersen fortælle nogle af de oldgamle fortællinger om himlens stjerner. Stjernekikkerter vil også være stillet klar til at se nærmere på måne, stjerner og planeter. Frank Lundstrøm vil fortælle lidt fra astronomiens store univers.

Godnat i naturen - Oplev en nat under åben himmel - Hængekøjer, shelters og telte er klar for dem, der har lyst til at prøve en efterårsnat under åben himmel. Overnatning kan bookes på hjemmesiden: www.voresnatur.dk/aktivitet/godnat-naturen

Dyr i naturen - Flagermus, insekter og nattrækkende fugle: Hør om nattens dyreliv.

  • Lyt til flagermus med flagermusdetektor
  • Oplev nattens insekter, der lokkes til med lys og sukkerlokning

Hør om fuglenes træk og orientering – måske til lyden af fugle, der trækker over den mørke nattehimmel

Hver dag i efterårsferien

Hele ferieugen mellem kl. 10 og kl. 17 byder Danmarks Naturfredningsforening på aktiviteter ved Skovsgaard Naturformidling:

  • I Kys Frøen er der grej, idéer og vejledninger til aktiviteter i Skovsgaards natur.
  • Alle hverdage klokken 14 er der tur med musefangst i parken.
  • I den økologiske køkkenhave kan man høste grønsager og tilberede små lækkerier over bål, eller man kan hente rødbeder i roestørrelse og lave ”blodige roelygter”.
  • Ved naturværkstedet kan man lave trolde, hekse og andre fantasifulde væsner af naturens materialer, stoftryk af ting fra naturen, man kan lave ”tudekartofler”, nyt papir af gamle aviser, filte med uld og meget andet.
  • Naturværkstedets frugtpresse står klar – Alle er velkomne til at medbringe frugt og tomme flasker og presse frisk saft til at tage med hjem.

Byg en fuglekasse

Mandag d. 12. oktober fra klokken 11 til klokken 16 byder Danmarks Naturfredningsforenings afdeling på Langeland sammen med Skovsgaard Naturformidling på byggeri af fuglekasser og insektboliger ved Skovsgaards naturværksted. Under kyndig vejledning skal der laves fuglekasser og insektboliger i lange baner – og alle er velkomne til at deltage. Boligerne må man selvfølgelig tage med hjem til sin egen have.

Oplev Skovsgaard Mølle

Onsdag eftermiddag klokken 13 til 16 holder Skovsgaard Møllelaug åbent i Skovsgaard Mølle, og endnu kan det også nås at se kunstudstillingen i Skovsgaards hovedbygningen af Keld Nielsen, John Rasmussen og Alfio Bonanno, som har ladet sig inspirere af redningsaktionen af krigsfanger ved Påø strand i 1945.

Spis dig mæt og glad

Skovsgaards cafe er åbne i hele efterårsferien fra klokken 10-17. Tjek menuer og særlige åbningstider på Skovsgaards facebook: Skovsgaard Gods, Café og Gårdbutik. Her kan også ses, hvis der er justeringer i programmet.