Gubra er en privatejet biotekvirksomhed stiftet i 2008 beliggende i Hørsholm nord for København. Virksomheden leverer videnskabelig rådgivning, kontraktforskning og samarbejdsprojekter indenfor fedme, sukkersyge, fedtlever og relaterede sygdomme. Gubras kunder og samarbejdspartnere er primært internationale medicinal- og biotekvirksomheder og akademiske institutioner.

Kampen for et bedre klima og øget biodiversitet er en integreret del af Gubras tankesæt og forretningsmodel. 10% af virksomhedens overskud går til klima og naturaktiviteter.

Samarbejdet mellem Gubra og Skovsgaard Gods

Skovsgaard Gods står på to ben: Økologisk landbrug og natur. Med en klimakrise og en biodiversitetskrise er det vigtigere end nogensinde før at tænke de to sammen, så vi kan skabe bedre vilkår for dyre- og planteliv samtidig med, at vi dyrker gode, sunde fødevarer uden at ødelægge miljøet.

Den udfordring tager Skovsgaard Gods helhjertet imod og er derfor glade for at kunne indgå i partnerskab med Gubra om at skabe mere biodiversitet og bedre naturoplevelser på Skovsgaard Gods.

I samarbejdet med Gubra vil Skovsgaard Gods igangsætte en mindre produktion af frø fra almindelige danske blomster og urter, som hører hjemme og kan trives i naturen på Langeland. I skoven vil der blive lavet forsøg med at udføre veteranisering med store maskiner frem for med motorsav. Når man veteraniserer et træ, påfører man træet store eller små skader med vilje. Det kan se voldsomt ud, men et skadet og døende træ er levested for langt flere arter af insekter, svampe og fugle end et sundt træ.

Samarbejdet med Gubra og Skovsgaard Gods løber over tre år til 2022 med en samlet donation på 500.000 kroner.

Tak til Gubra for at støtte biodiversiteten på Langeland.