Flere områder, end du tror, er fredet i Danmark. Områder, der betragtes så bevaringsværdige, at deres værdi bør sikres til glæde for både os og vores efterkommere.

Som noget helt unikt har Danmarks Naturfredningsforening siden 1937 haft ret til at rejse fredningssager i Danmark. Det betyder ikke, at foreningen har ret til at bestemme, hvad der skal fredes, men har ret til at foreslå hvilke områder, der er så unikke, at de skal passes ekstra meget på.

DN blev betroet denne opgave, fordi man som privat forening arbejder alene ud fra formålet om at beskytte den danske natur og de smukkeste landskaber. Gennem de sidste snart 100 år har Danmarks Naturfredningsforening været en del af de fleste fredningssager.

På Skovsgaard har vi samlet 21 af de vildeste fredninger, så du kan opleve dem alle på én dag. Betragt Skagens Green vilde vidder, dyk ned i Døndalens magi og nørd faunaen omkring Ejby Ådal. Alle fredninger er unikke og har en spændende historie at fortælle.

Udstillingen er skabt i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening og sammen ønsker vi at inspirere besøgende til at forstå den natur, som er så vigtig at passe på. Så når du næste gang går langs skrænten ved Møns Klint, er på eventyr i Mols Bjerge eller står med bare tæer i vandet, hvor havene mødes på Grenen i Skagen, så håber vi, at du husker, at arbejdet med fredninger er med til at sikre Danmarks unikke natur.